Obligaţia de a promova diversitatea sexuală în şcoală

Obligaţia de a promova diversitatea sexuală în şcoală

BOR (Biserica Ortodoxă Română), împreună cu toate celelalte culte religioase din România au transmis o adresă comună ministrului Educației, Ligia Deca, cu privire la problema ideologiei  în general și, în context, a „ideologiei de gen”, propuse fără discernământ spre introducere în noile legi ale învățământului.

Biserica Ortodoxă arată într-un comunicat de presă că învățământul ar trebui să rămână ocrotit de orice formă de ideologizare.

„Învăţământul public din România trebuie/ ar trebui să rămână total ocrotit de orice formă de ideologizare. Studiul religiei acceptate de stat nu constituie o asemenea formă, întrucât religia creştină este fundamentul real al culturii umaniste europene şi aşa trebuie înţeleasă în şcoală. Ştiinţa europeană însăşi a încolţit nu în pofida creştinismului, ci chiar în solul său, datorită lui”, afirmă Patriarhia.

În opinia BOR, „ideologia de gen” care descrie ca normalitate o deviaţie psiho-somatică numită „transgenderism” nu constituie miezul unei ştiinţe reale, ci este o artificială construcţie ideatică, aşa-zis culturală, orientată în răspăr cu realitatea, cu logica, cu biologia, cu antropologia, cu ordinea firii structurată de cele două sexe: masculin şi feminin/ feminin şi masculin.

„Obligaţia de a promova diversitatea sexuală în şcoală, de a li se prezenta copiilor ca normalitate posibilitatea aberantă de a-şi schimba genul din masculin în feminin sau neutru (genuri strict gramaticale, nu biologice), dar şi prezentarea unor forme de sexualitate marginală ca fireşti este una total abuzivă şi nocivă pentru formarea intelectuală şi morală a unor tineri care trebuie să se pregătească în anii de acumulări culturale pentru viaţa şi societatea reale, nu utopice, sprijinite pe familia naturală datorită căreia istoria omenească a mers şi merge mai departe”, precizează sursa citată.