România, Bulgaria și Croația sunt invitate în Spațiul Schengen

România, Bulgaria și Croația sunt invitate în Spațiul Schengen

Comisarul European, Ylva Johansson, a spus că România, Bulgaria și Croația sunt pregătite și trebuie să adere la spațiul Schengen.

Comisia Europeană cere Consiliului să ia deciziile necesare, fără nicio întârziere, pentru a permite aderarea deplină a României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen.

Bulgaria, România și Croația sunt pregătite să implementeze pe deplin acquis-ul Schengen și să se alăture spațiului Schengen. Aderarea lor este crucială pentru o încredere reciprocă continuă și consolidată în spațiul Schengen. În plus, aderarea acestora va contribui la eliminarea barierelor din cadrul pieței unice, în special în ceea ce privește facilitarea fluxurilor de transport, precum și la stimularea competitivității și potențialul de creștere al UE.

Adăugarea personalului înalt pregătit și dedicat din Bulgaria, România și Croația, infrastructura și know-how-ul lor de ultimă generație la setul de instrumente colectiv pentru gestionarea spațiului Schengen va stimula gestionarea frontierelor și securitatea în UE în ansamblu.”, se arată în raportul Comisiei Europene.

Este momentul să spunem Bine aţi venit. Cele trei ţări merită să devină pe deplin membre (…) Aşteptarea a fost prea mare”, a spus Johansson.