Ape curate asumate: cum conturează munții expresiile resursei apă

Munții contează! Pe 11 decembrie celebrăm „Ziua Internațională a munților”. Evenimentul “Ape curate asumate”, susținut de AQUA Carpatica, te invită să cunoşti apa, sub toate formele ei.

Munții contează pentru apă, deoarece între 60-80% din resursele de apă potabilă ale planetei provin din zona montană. Curȃnd, temperaturile scăzute vor aduce in majoritatea zonelor ţării zapadă şi gheaţă, ȋmbrăcȃnd munţii ȋn straie albe de iarnă.

Luni, 11 decembrie, in cadrul evenimentelor de educatie verde, ne ȋntȃlnim cu copiii de la Grădiniţa nr. 23 din Bucureşti, pentru a explora resursele de apă ale munţilor, sub diferitele forme de agregare. Ȋmpărtăşim amintiri, trăiri şi experienţe avute iarna, ȋn călătoriile prin munţii RomânieiDe ce? Pentru că Munții Contează!

Încarcă-te cu energie pozitivă dar și cu o doză de prospețime savurând apa ta preferată oriunde ai merge.

Regiunile montane ocupă aproape un sfert din suprafaţa Terrei şi adăpostesc în jur de 12% din populaţia lumii, în condiţii dintre cele mai vitrege. Exploatarea nejustificată din ultimele decenii a dus la deteriorarea și la scăderea calității vieții din zonele montane. Nu se mai respectă principiile fundamentale ale vieții, iar omul lacom a început să lucreze împotriva naturii, împotriva semenilor lui.

Exploatați în mod corect, munții pot reprezenta o atracție turistică pentru mai multe categorii de persoane, care caută în principal liniștea, aventura, cunoașterea naturii și care trăiesc după principii de viață care nu sunt împotriva naturii.

Munții Carpați au o vechime estimată la 204 milioane ani. În țara noastră, munții reprezintă o importantă sursă de resurse naturale.

Evenimentul lunar “Ape curate asumate”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro) in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro).