STOICA & Asociații acordă Premiul de excelență pentru întreaga carieră juridică

Cu ocazia aniversarii sale, începând cu anul 2007, societatea de avocați STOICA & Asociații a acordat Premiul de excelență pentru întreaga carieră juridică unor personalități marcante ale vieții juridice din România, în semn de recunoaștere a contribuției la consolidarea culturii juridice și a valorilor statului de drept: prof. univ. dr. Şerban Beligrădeanu (2007), prof. univ. dr. Vladimir Hanga (2008), av. Ion Băcanu (2009), av. Mihail I. Ghiga (2010), prof. univ. dr. Emil Molcuţ (2011), prof. univ. dr. Ion Turcu (2012), prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu (2013), prof. univ. dr. Stanciu Cărpenaru (2014), prof. univ. dr. Liviu Pop (2015), Ana Alexandrina Savin, arbitru (2016), prof. univ. dr. H. C. Nicolae Volonciu (2017), prof. univ. dr. Corneliu Bîrsan (2018), prof. univ. dr. Raluca Miga Beșteliu (2019), prof. univ. dr. Dan Chirică (2020), prof. univ. dr. emerit Valentin Constantin (2021) și prof. univ. dr. Ioan Leș (2022).

În acest an, partenerii societății de avocați STOICA & Asociații au hotărât să acorde Premiul de excelență pentru întreaga carieră juridică doamnei prof. univ. dr. Camelia Toader, de la Facultatea de Drept a Universității din București.

Prin întreaga sa carieră, doamna prof. univ. dr. Camelia Toader a demonstrat că știința și practica dreptului nu cunosc frontiere și, continuând tradiția marilor juriști români de odinioară, a contribuit cu pasiune, rigoare și profunzime la dezvoltarea dreptului în spațiul european.

Prin lucrările publicate de-a lungul timpului, doamna profesor Camelia Toader a pășit cu mult curaj dincolo de sfera tradițională a dreptului civil, spre un veritabil drept privat european.

În cei peste 14 ani dedicați activității de judecător la Curtea de Justiție de la Luxemburg, doamna profesor Camelia Toader a sprijinit dezvoltarea dreptului european, în maniera discretă, temeinică și indispensabilă activității de judecător.

Prin toată munca depusă în cadrul acestei instituții fundamentale a construcției europene, doamna profesor Camelia Toader a arătat un incontestabil atașament față de valorile europene, oferind întreaga sa energie pentru identificarea soluțiilor juridice corecte, cu respectarea rigorilor literei și spiritului dreptului.” au argumentat partenerii  STOICA & Asociații acordarea premiului juridic, în scrisoarea de motivație [insert hyperlink]

Premiul a fost decernat în ziua de 6 noiembrie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul societății de avocați STOICA & Asociații.

Constituită în anul 1995, Societatea Civilă de Avocați STOICA & Asociații a câștigat recunoaștere națională şi internațională în lumea dreptului şi a mediului de afaceri, prin întreaga sa activitate de asistență juridică şi de reprezentare a unui portofoliu vast de clienți.

De la înființare și până în prezent, avocații din cadrul STOICA & Asociații au făcut dovada că sunt o echipă puternică, întemeiată pe respectarea principiilor sale: Fidelitas, Integritas, Fortitudo. STOICA & Asociații a dobândit o excelentă reputație națională şi internațională. Performanțele sale profesionale sunt recunoscute ca atare în cele mai importante ghiduri juridice: Chambers Europe, Legal 500, WTR 1000, IAM Patent 1000.