Obiceiurile sănătoase fac diferenţa, nu doar la #focustogreenecolife

Obiceiurile sănătoase fac diferenţa, nu doar la #focustogreenecolife

“Focus to Green-Eco-life”, eveniment susținut de AQUA Carpatica, prin care sprijinim mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei, i-a inspirat de această dată pe copiii Gradinitei nr 23 din sectorul 2, Bucureşti.

Continuam si zilele următoare obiceiurile sănătoase, dar astăzi ne-am dat ȋntȃlnire cu cei mici. Am aflat ȋmpreună detalii despre beneficiile igienei personale si ale mancatului sanatos.

De ce igienă? Pentru ca duminica, 15 octombrie, a fost  Ziua mondială a spălatului pe mâini, zi dedicată creșterii gradului de conștientizare și înțelegere asupra importanței spălatului pe mâini cu apă și săpun, ca metodă simplă și eficientă prin care sunt prevenite boli si sunt salvate vieți.
Am desenat, ne-am jucat şi ne-am amintit de beneficiile pe care ni le aduce apa, o hidratare corectă şi obiceiurile sănătoase.
Astazi, 16 octombrie, celebram si Ziua Internationala a Mancarii.

Ce inseamna o alimentatie sanatoasa

O alimentatie sanatoasa este aceea care intruneste nevoile nutritionale ale indivizilor, furnizand alimente suficiente, sigure, nutritive si diverse pentru a putea avea o viata activa si a reduce riscul de imbolnavire. Alimentatia sanatoasa include, intre altele, fructele, legumele, leguminoasele (fasolea, lintea, mazarea), nucile, semintele si cerealele integrale, precum si alimentele cu continut scazut de grasimi (in special, grasimi saturate), de zahar si de sare. Ne dorim ca şi tu să fii informat, astfel ȋncȃt să devii conştient de importanţa atitudinii personale faţă de mediul ȋnconjurător şi de propria sănătate. Spală-te pe mȃini cu apă şi săpun. Nu uita să fii asumat, să menţii zilnic acest obicei simplu, dar foarte sănătos. Alege să faci ceva pentru tine si mediul ȋn care trăim, astfel ȋncȃt şi generaţiile viitoare să fie protejate!  “Să nu uităm că sănătatea noastră, viitorul Planetei, depinde de noi, de gradul nostru de implicare directă sau indirectă prin conduita pe care o avem faţă de problemele de mediu”. ACŢIONĂM ASTAZI, ÎN PREZENT, PENTRU A SALVA VIITORUL! Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, susţinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), ȋn parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).