Dieta unui abdomen plat, ideal pentru zilele de plajă

Dieta unui abdomen plat, ideal pentru zilele de plajă

Mai ales vara, cu toții ne dorim să avem o siluetă armonioasă, ideală pentru plajă. Pentru a obține un abdomen plat este necesară combinarea exercițiilor fizice cu o alimentație sănătoasă și echilibrată. O dietă eficientă, în acest sens, nu presupune neapărat renunțarea la mâncare, ci o atenție sporită la cantitate și la orele de masă.

Dieta eficientă pentru un abdomen plat FOTO Profimedia
Dieta eficientă pentru un abdomen plat

Un abdoment plat și tonifiat nu este chiar atât de greu de obținut pe cât pare. Totuși, necesită voință și perserverență. O alimentație echilibrată și sănătoasă joacă un rol crucial în atingerea obiectivului.

Dieta eficientă pentru un abdomen plat

Consumă proteine slabe și grăsimi sănătoase: Include în dieta ta alimente bogate în proteine slabe, cum ar fi carnea de pui și curcan, peștele, leguminoasele, ouăle și lactatele, cu conținut scăzut de grăsimi. Proteinele contribuie la construirea și repararea mușchilor și te ajută să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, grăsimile sănătoase precum cele găsite în avocado, nuci, semințe și uleiurile vegetale nerafinate sunt benefice pentru sănătatea cardiovasculară și pot ajuta la reducerea inflamațiilor.

Optează pentru carbohidrați complecși: Alege carbohidrați complecși, precum cerealele integrale, orezul brun, pâinea integrală și legumele. Acești carbohidrați furnizează energie de durată și au un conținut mai mare de fibre, ceea ce ajută la menținerea senzației de sațietate.

 

Mănâncă porții moderate și cu regularitate: Stabilește un program regulat de masă și încearcă să mănânci porții moderate, de fiecare dată. Astfel, vei menține un nivel constant de energie și vei evita supraalimentarea. Specialiștii recomandă șase mese pe zi, întrucât organismul va avea mereu alimente din care să își procure energia de care are nevoie, iar stomacul va lucra în permanență. Un studiu, realizat recent, a arătat ca persoanele care au un regim alimentar cu 600 calorii mai putin decât doza zilnică, de 2500 calorii, slăbesc mai repede.

Orele de masă și programul de somn: Specialiștii în nutriție recomandă să lași un interval de timp de aproximativ două ore între ultima masă și momentul în care te pregătești de culcare. Această perioadă îi permite sistemului digestiv să își facă treaba în mod eficient și să prevină disconfortul gastric sau refluxul acid, în timpul somnului. Asigură-te și că dormi suficient și ai un program de odihnă regulat. Lipsa somnului poate afecta metabolismul și contribui la creșterea în greutate.

Este important să eviți consumul excesiv de alimente procesate, bogate în zahăr și grăsimi saturate, dar și să bei suficientă apă. Hidratarea corectă susține funcțiile metabolice și poate ajuta la reducerea senzației de balonare.

Exercițiile fizice

Nu uita de exercițiile fizice! În combinație cu dietă eficientă, ele te vor ajuta să ajungi mai rapid la silueta mult visată. Exercițiile care se concentrează pe zona abdominală, precum abdomenele și plank-ul sunt ideale pentru tonifierea mușchilor abdominali.

Antrenamentele cardio au, de asemenea, un rol foarte important. Poți combina exercițiile de forță cu activități precum alergarea, mersul pe bicicletă sau înotul. Aceste exerciții te vor ajuta să arzi grăsimea corporală, inclusiv în zona abdominală.