Anul omagial 2023. Ciprian Porumbescu și Dimitrie Cantemir

Anul omagial 2023. Ciprian Porumbescu și Dimitrie Cantemir

2023 a fost instituit drept Anul cultural Dimitrie Cantemir şi Ciprian Porumbescu, auspicii sub care se organizează evenimente culturale, artistice sau educaţionale dedicate celebrării vieţii şi operei acestora.

Anul acesta, Q Magazine a pus în circulație două portrete ale domnitorului Dimitrie Cantemir și compozitorului Ciprian Porumbescu, pictate pe travertin atașat pe un suport de lemn, executate de artistul Ciprian Istrate (Istrate.art).

 

Travertinul a fost ales pentru a sublinia în mod deosebit faptul că moștenirea culturală și istorică a celor două personalități românești dăinuie peste timp, ca piatra, iar suportul de lemn face trimitere la unul dintre materialele naturale ale României.

 

Am considerat că aceste două lucrări artistice pot fi un cadou valoros și, în același timp, simbolic, ce poate fi oferit de-a lungul anului 2023, atât în țară, dar și în străinătate.

Fiind lucrări pictate manual, la comandă, fiecare dintre acestea va fi originală, putând diferi de celelalte, păstrând însă aceleași dimensiuni și caracteristici principale.

 

Lucrările sunt ambalate în hârtie pergament, de culoare neagră, și așezate în cutii de carton cu deschidere magnetizată, având imprimate medalioane cu chipurile celor două personalități pe coperta principală.

 

Dimensiunile fiecărei lucrări sunt de 20 cm x 28 cm, cu grosimea de 3,5 cm. Prețul individual per lucrare este de 500 de euro la cursul zilei +TVA. Termenul de executare poate varia de la 7 zile la 21 de zile, în funcție de numărul lucrărilor comandate.

Lucrările pot fi achiziționate prin SICAP, de pe contul companiei SC Babilon Press SRL.