Sediul Corului Madrigal devine Galerie de artă la final de săptămână

Sediul Corului Madrigal devine Galerie de artă la final de săptămână

Corul „Madrigal – Marin Constantin” și Centrul de Cultură Arcuș lansează proiectul aniversar Galeria „Madrigal 60” și invită publicul la vernisajul expoziției de pictură a artistei Corina Preda-Perianu.

Evenimentul va avea loc vineri, 3 martie, de la ora 19:00, la sediul Corului Madrigal din Aleea Dealul Mitropoliei 11, București, în prezența Corinei Preda-Perianu și a Simonei Tănăsescu, expert în arte vizuale.

Expoziția va fi deschisă vizitatorilor la final de săptămână, în zilele sâmbătă și duminică, pe 4, 5, 11 și 12 martie, între orele 10.00 și 18:00. Accesul publicului este gratuit.

Artista plastică Corina Preda-Perianu va expune în cadrul Galeriei „Madrigal 60” creații recente, realizate în timpul rezidenței artistice desfășurate în universul repetițiilor și concertelor Corului Madrigal, dar și lucrări selectate din colecția personală.

Cu o biografie bogată în expoziții personale și de grup în țară și în străinătate, Corina Preda-Perianu utilizează tehnica acuarelei și pictează portrete, naturi statice, interioare de biserici, iconostase, intrări zugrăvite cu sfinţi, într-o expresie plastică echilibrată, făcând privitorul să vibreze sufleteşte şi continuând să dea viaţă unui preţios filon tradiţional al inspiraţiei plastice autohtone. Lucrările sale reproduc de fapt povestea unei călătorii în spaţiul exterior rural sau urban (la Arcuş, Verbilău, Viscri, Harsa, Curtea de Argeş sau Târgu Jiu) dar şi a unei călătorii spirituale.

Găzduită în superba vilă interbelică de pe Dealul Mitropoliei din București, Galeria „Madrigal 60” este un proiect sincretic, dedicat muzicii și artelor vizuale, realizat de Corul Național de Carmeră „Madrigal – Marin Constantin” în colaborare cu Centrul Cultural Arcuș în perioada martie – iunie 2023.

Opt artiști plastici contemporani – consacrați sau aflați la început de drum – sunt invitați la repetițiile Corului Madrigal în cadrul unor rezidențe de creație, ce se desfășoară în spațiul încărcat de istorie al sediului ansamblului.