Cinci reguli de somn cu impact diferit la femei și bărbați

Cinci reguli de somn cu impact diferit la femei și bărbați

Studiul cercetătorilor americani arată că felul în care dormim ne poate influența, în mod semnificativ, durata vieții. Specialiștii au constatat că deficitul de somn poate crește riscul de boli metabolice și cardiovasculare.

Un somn odihnitor reduce riscul bolilor de inimă FOTO Shutterstock
Un somn odihnitor reduce riscul bolilor de inimă FOTO Shutterstock

5 obiceiuri sănătoase de somn

Există cinci obiceiuri de somn care pot adăuga aproximativ cinci ani la speranța de viață a unui bărbat și 2,5 ani la viața unei femei, arată noile studii, publicate de CNN.

1. Durara somnului. Prima regulă, pare una simplă și de care, cu siguranță, am mai auzit. Aceasta trebuie să fie de șapte-opt ore, în fiecare noapte. Se pare, totuși, că acest lucru este greu de îndeplinit, pentru mulți oameni: 1 din 3 americani are deficit de somn, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

2. Un somn neîntrerupt. Este foarte important să nu existe treziri bruște în mijlocul nopții , de mai mult de două ori pe săptămână.

3. Un somn odihnitor. Pe lângă problema întreruperii somnului, nu trebuie să existe nici dificultăți înainte de a adormi.

4. Senzația de odihnă, în momentul trezirii. De asemenea, contează să te simți odihnit când te trezești, cel puțin cinci zile pe săptămână.

5. Fără medicamente pentru insomnie. Somnul trebuie să fie natural, iar medicamentele de acest fel sunt contraindicate.

Dacă oamenii au toate aceste comportamente ideale de somn, este mai probabil să trăiască mai multDacă ne putem îmbunătăți somnul, în general, iar identificarea tulburărilor de somn este deosebit de importantă, este posibil să putem preveni o parte din cauzele unei mortalități premature.

Diferența dintre femei și bărbați

Bărbații care urmează toate cele cinci obiceiuri sănătoase de somn au o speranță de viață cu 4,7 ani mai mare decât cei care nu urmează niciunul. Impactul obiceiurilor sănătoase de somn a fost însă mult mai scăzut pentru femei: cele care urmeză toate cele cinci obiceiuri de somn este posibil să câștige cu 2,4 ani mai mult, comparativ cu cele care nu respectă regulile menționate.