Visit Harghita la prima ediție a concursului Tineri Bucătari, adresat elevilor de liceu

Visit Harghita la prima ediție a concursului Tineri Bucătari, adresat elevilor de liceu

În ce constă proba concursului Tineri Bucătari?

Elevii cu vârste între 15-18 ani, interesați și pasionați de gătit și de gastronomie, pot participa la competiție prin înregistrarea unui video cu o durata de minimum 5 minute și o rețeta atașată, ulterior trimise organizatorilor, până în dată de 15 decembrie, însoțite de formularul de participare disponibil aici: https://visitharghita.com/ro/events/concurs-tineri-bucatari

În realizarea probei, este necesară elaborarea de rețete bazate pe ingrediente locale, întrucât concursul urmărește și creșterea interesului pentru o alimentație sănătoasă.

 

Gastronomia devine o marcă turistică a zonei Transilvaniei și din ce în ce mai mulți turiști români și străini aleg zonele mai izolate ale Transilvaniei pentru stilul simplu și autentic de a trăi și pentru mâncarea tradițională servită. Anul 2021 a fost “Anul Gastronomiei” în județul Harghita și eforturile de promovare a gastronomiei transilvănene continuă și în acest an prin  organizarea unui concurs de gătit adresat elevilor de liceu, sub emblema: “Tineri Bucatari”.

Publicul țintă al competiției constă în elevi cu vârste cuprinse între 15-18 ani, înscriși la licee teoretice, tehnologice sau școli profesionale, din 16 județe ale țării plus municipiul București, printre care Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sibiu, Satu Mare, Sălaj, Timiș, București.

Evenimentul urmărește promovarea gastronomiei din județul Harghita la nivel național, creșterea potențialului turistic din regiunea secuiască și aducerea gastronomiei în prim planul turismului românesc.