3.000 de instalații luminoase. În Capitală au fost aprinse luminiţele de sărbători.

3.000 de instalații luminoase. În Capitală au fost aprinse luminiţele de sărbători.

Joi seara, luminiţele de sărbători au fost aprinse în Capitală.  Aproape 3.000 de instalaţii luminoase împodobesc marile bulevarde. Luminiţele de Crăciun s-au aprins în Bucureşti odată cu iluminatul public.

Aproape 3.000 de instalaţii luminoase, care utilizează tehnologia LED pentru un consum eficient, împodobesc zone precum Bulevardul Magheru, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Bulevardul Lascăr Catargiu, bd. Kiseleff, Bulevardul Unirii şi Piaţa Presei Libere, scrie Agerpres.

Primăria Capitalei anunţase recent că pe Calea Victoriei au fost montate decoraţiunile şi luminiţele puse la dispoziţie de ALPAB.”Instalaţiile luminoase sunt aceleaşi din anii trecuţi, deţinute de Compania Municipală de Iluminat Bucureşti, nu au mai fost cumpărate sau închiriate alte echipamente”, spuneau reprezentanţii PMB.

Tărgul de Crăciun, punct de atracție

Târgul de Crăciun, organizat de Primăria Capitalei în Piaţa Constituţiei, s-a deschis duminică, 20 decembrie, începând cu ora 10.00 şi va putea fi vizitat până pe 26 decembrie.

Atracţia Târgului, roata panoramică uriaşă, a fost deja montată, căsuţele pentru meşteri, artizani şi pentru bucătarii de mâncare tradiţională sunt frumos decorate cu crenguţe de brad, iar scena şi patinoarul sunt aproape gata. Căsuţele din turtă dulce, soldăţeii şi renii cu siguranţă îi vor încânta pe copii. “, anunţă primarul general al Capitalei.

Evenimentul este deschis publicului de luni până vineri, în intervalul orar 12.00-23.00, iar sâmbăta şi duminica în intervalul 10.00-23.00. Intrarea este liberă.

Târgul va avea mai multe zone tematice. Zona cumpărăturilor de Crăciun găzduieşte peste 80 de căsuţe de lemn, de unde bucureştenii pot alege dintre jucării, suveniruri tradiţionale, cadouri de sezon. Vor fi şi produse realizate de meşteşugari, artişti plastici, artizani şi creatori autohtoni: de la globuri din sticlă pictate manual, ornamente pentru brad, accesorii şi bijuterii, până la produse din ceramică din Horezu, Corund şi Baia Mare, ii, icoane şi obiecte realizate din lemn cioplit, informează Primăria Capitalei.