„Povestea Iei”. Matisse a pictat-o, Opera Națională București a cântat-o

„Povestea Iei”. Matisse a pictat-o, Opera Națională București a cântat-o

Sediul UNESCO din Paris a găzduit miercuri, 23 noiembrie, un spectacol orchestral și coregrafic cu mai multe semnificații.
Pe de-o parte, Simona Miculescu, ambasadorul nostru pe lângă organizația internațională, a vrut să le arate francezilor și tuturor colegilor săi diplomați, valoarea orchestrei Operei Naționale București care s-a întors la Paris după 57 de ani.
Pe de altă parte să facă să răsune acordurile muzicii noastre cu filon tradițional pe scena unde toate țările lumii își promovează identitatea și unicitatea culturală. Nu în ultimul rând pentru a readuce în atenția publicului “La Blouse roumaine”, pe care a pictat-o Matisse, au copiat-o case de modă celebre, și care este amprenta noastră națională. 1200 de oameni au fost în sală și au confirmat prin aplauze și ovații că România are un patrimoniu important. Păcat că nu-l facem mai des ambasadorul nostru!

ONORAREA RĂDĂCINILOR

„Povestea Iei”, un spectacol multimedia complex și original ce a fost dedicat aniversării a 160 de ani de Diplomație românească precum și sărbătoririi Zilei Naționale a României, a fost un succes extraordinar pentru compania de balet și orchestra ONB.

Într-o engleză și franceză perfecte, Simona-Mirela Miculescu, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar, delegat permanent al României pe lângă UNESCO, le-a spus invitaților: „Sunt încântată și emoționată că aici, în inima UNESCO, am adunat atâta lume pentru a sărbători împreună 160 de ani de Diplomație românească și Ziua Națională, două ocazii minunate pentru a ne onora rădăcinile, pentru a oferi o mostră superbă de suflet românesc, reflectând, în același timp, asupra prezentului și a destinului nostru ca țară! Aș dori să fac o adâncă reverență în fața magnificilor artiști ai Operei Naționale din București, care s-au întors la Paris după 57 de ani de absență…!”

Și pentru dirijorul Daniel Jinga, managerul general al ONB a fost un moment aparte.