Un investitor dezirabil în economia României

Un investitor dezirabil în economia României

Desi fluctuațiile economiei naționale, cât și prezicerile diferite, generează nu doar întrebări legitime privind capacitatea de conducere a unor terți, în conformitate cu interesul național al României, de a depăși pragmatic situația de incertitudine actuală, ci și căutarea de soluții noi, care sunt menite a genera noi investitori în revitalizarea arealului productiv, un proiect aparte ar putea deveni înființarea Băncii Militarilor din țara noastră. 

POSIBILA ÎNTREVEDERE ÎNTRE REPREZENTANȚI AI BNR ȘI AI MAPN

Așa cum îmi preciza regretatul ex-ministru al apărării naționale – între anii 1991 și 1994 -, generalul inginer Niculae Spiroiu, un asemenea proiect a fost înaintat celui care conducea guvernul României în acel moment, dar, stupoare, nu a fost concretizat pentru că terți nu s-au pus de acord asupra… persoanei, care urma să conducă o asemenea importantă bancă.

Generalul (r) Nicolae Spiroiu, fost ministru al Apărării între anii 1991-1994 Foto Agerpres

Într-una din zilele trecute, după o emisiune de televiziune la care am participat cu un oficial al Băncii Naționale a României (BNR) schițând avantajele funcționării unei asemenea bănci, care ar deveni un investitor în economia românească. 

Nu m-am limitat la acest prim dialog exploratoriu. Am contactat apoi și interlocutori credibili, de la nivelul celor care supervizează dinamica organismului militar românesc, care, fără excepție, au reacționat pozitiv, la o posibilă primă întrevedere, între experți ai  BNR și specialiști ai ministerului armatei.

Prima problemă care ar trebui soluționată este găsirea resurselor financiare, pentru fundamentarea startului oficial al Băncii Militarilor, dar acest aspect nu este insurmontabil.