Târgul de Crăciun București se deschide duminică. Roată panoramică, patinoar şi spectacole

Târgul de Crăciun București se deschide duminică. Roată panoramică, patinoar şi spectacole

Târgul de Crăciun, organizat în Piaţa Constituţiei, s-a deschis duminică, 20 decembrie, începând cu ora 10.00 şi va putea fi vizitat până pe 26 decembrie.
Târgul de Crăciun din București a fost deschis duminică
Târgul de Crăciun din București a fost deschis duminică

„Atracţia Târgului, roata panoramică uriaşă, a fost deja montată, căsuţele pentru meşteri, artizani şi pentru bucătarii de mâncare tradiţională sunt frumos decorate cu crenguţe de brad, iar scena şi patinoarul sunt aproape gata. Căsuţele din turtă dulce, soldăţeii şi renii cu siguranţă îi vor încânta pe copii. Pentru cei mari, iubitori ai fotbalului, vom avea un ecran uriaş pe care vor fi transmise meciurile din Campionatul Mondial, interviuri la vestiare sau scene de culise care nu se văd la televizor”, anunţă primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

Evenimentul este deschis publicului de luni până vineri, în intervalul orar 12.00-23.00, iar sâmbăta şi duminica în intervalul 10.00-23.00. Intrarea este liberă.

Târgul va avea mai multe zone tematice.

* Zona cumpărăturilor de Crăciun găzduieşte peste 80 de căsuţe de lemn, de unde bucureştenii pot alege dintre jucării, suveniruri tradiţionale, cadouri de sezon. Vor fi şi produse realizate de meşteşugari, artişti plastici, artizani şi creatori autohtoni: de la globuri din sticlă pictate manual, ornamente pentru brad, accesorii şi bijuterii, până la produse din ceramică din Horezu, Corund şi Baia Mare, ii, icoane şi obiecte realizate din lemn cioplit, informează Primăria Capitalei.

* În zona de street food, vizitatorii vor putea cumpăra: burgeri, cârnaţi la grătar şi dulciurile oferite de cele 16 food-trucks.

* Zona parcului de distracţii “promite să fie pe gustul tuturor” cu patinoar, roata panoramică şi călătorii amuzante în caruselul colorat.

* Evenimentul va avea o zonă destinată microbiştilor, unde vor putea viziona în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie transmisiunile competiţiilor Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar.

* Începând cu mini-vacanţa din 30 noiembrie – 4 decembrie, programul Târgului de Crăciun va fi completat cu concertele de weekend, din zona de spectacole. Timp de patru weekenduri, dar şi de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie, pe scena din faţa Palatului Parlamentului, bucureştenii vor asculta live colinde şi cântece tradiţionale şi vor asista la spectacole cu datini de Crăciun.

* Pe 30 noiembrie, la Târgul de Crăciun, începutul calendaristic al iernii va fi marcat prin momente artistice speciale precum şi prin aprinderea luminiţelor din bradul festiv. Cei mici se vor putea întâlni cu spiriduşi, îi vor putea transmite scrisori lui Moş Crăciun sau îl vor putea întâlni în persoană la Căsuţa lui Moş Crăciun.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie se va restricţiona traficul rutier, banda 1 de circulaţie din segmentul inelului Pieţei Constituţiei. Totodată, în perioada 19 noiembrie – 27 decembrie, vor fi amplasate trei treceri pietonale temporare în zona Piaţa Constituţiei: două pe breteaua dinspre Calea 13 Septembrie, în zona Ministerului Mediului, şi una dinspre Bulevardul Unirii, pe latura aferentă Ministerului de Finanţe.

Târgul de Crăciun este organizat de PMB, prin ARCUB, PROEDUS şi CREART. Costurile sunt suportate din bugetele celor trei instituţii organizatoare, fiind estimate la aproximativ 4 milioane de lei.