Acest eveniment și-a propus să exprime o conjuncție culturală a muzicii lui Bach cu experiența existențială, nu neapărat tehnică, a zborurilor cosmice.
La începutul lunii noiembrie, Art In Conversation și Centrum-Education Through Music au organizat un eveniment unic la Royal Observatory Greenwich, un dialog între muzica lui Bach, interpretată de pianista italiană Elena Piccione, și singurul român care a zburat în spațiu, cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu.
Ambele dezvăluie practic același dor etern uman: sublimarea condiției umane pământești, limitate prin transcendență cosmică, aspirația unei esențe spirituale superioare. În acest scop, invitații au discutat cu publicul, au ascultat o selecție de piese ale lui Bach, sub proiecțiile magice ale NASA de pe cupola Observatorului. Primul de acest gen la Observatorul Regal, organizat până la cel mai mic detaliu într-o locație neobișnuită pentru spectacole de pian, evenimentul a fost întâmpinat printr-un puternic răspuns emoțional din partea publicului care, la final, a petrecut mult timp alături de ambii oaspeti.
Elena Piccione a început să cânte la pian la vârsta de șapte ani și în același an a început să interpreteze atât repertoriu solo, cât și muzică de cameră. La vârsta de doisprezece ani, Elena a susținut primul recital solo și un an mai târziu a intrat la Conservatorio di Musica „N. Paganini” din Genova, pentru a începe o diplomă de interpretare. Progresul Elenei a fost accelerat și la optsprezece ani a absolvit cu o diplomă de master în Pianoforte, pe lângă diploma de liceu, cu specializarea în științe. După absolvirea conservatorului, ea a ales în mod deliberat să nu participe la niciun concurs de pian, pentru a-și dedica timpul lărgirii repertoriului, reluării tehnicii de pian și studierii muzicii în afara contextului academic.