36% dintre liderii companiilor spun că sunt expuși la breșe de securitate cibernetică

36% dintre liderii companiilor spun că sunt expuși la breșe de securitate cibernetică

In fața riscurilor cibernetice în creștere, companiile trebuie să aibă o plasă de siguranță puternică pentru reteaua de calculatoare, Conform studiului Mazars realizat la nivel global, peste jumătate din liderii C-suite (54%) sunt de părere că amenințările cibernetice au crescut față de anul anterior

Mazarsfirma internaţională de audit şi consultanță fiscală și financiară, a publicat un studiu privind „Securitatea cibernetică: este plasa dumneavoastră de siguranță suficient de puternică?”. Conform unei cercetări desfășurate în rândul a peste 1.000 de lideri C-suite din întreaga lume, în prezent, securitatea cibernetică reprezintă o preocupare majoră a companiilor. Apărarea cibernetică eficientă a devenit un exercițiu de echilibru delicat pentru multe organizații; existența unei plase de siguranță puternice, care să amortizeze orice eventuală cădere, este deosebit de importantă.

Robert Kastenschmidt, Partener și Head of Consulting la Mazars, a menționat: „Suntem înconjurați de pericole cibernetice. Nu este vorba de paranoia, ci de o realitate nefericită: în fiecare zi apar noi modalități de hacking, noi scurgeri de date, noi situații compromițătoare – și noi costuri, atât financiare, cât și comercialeNimeni nu scapă. În ansamblu, am devenit mai buni în ceea ce privește prevenirea și detectarea atacurilor cibernetice și limitarea pagubelor produse de acestea, însă niciun sistem nu este infailibil. Progresul tehnologic care ne poate proteja pe noi, totodată, le oferă și infractorilor instrumente mai avansate, inclusiv inteligență artificială, ceea ce le permite acestora să aibă un avantaj major în fața organizațiilor pe care le vizează.”

O ABORDARE SERIOASĂ A CREȘTERII RISCURILOR CIBERNETICE

Cercetările noastre arată că liderii de afaceri consideră că numărul amenințărilor cibernetice este în creștere; mai mult de unul din trei se pregătește pentru un atac semnificativ undeva în organizația sa în următoarele 12 luni.

Schimbarea este sesizată cel mai mult în Statele Unite și Europa, unde peste 60% dintre respondenți observă o creștere a amenințărilor cibernetice. Companiile mari, cu un venit anual de peste 1 miliard de dolari, par să fie cele mai îngrijorate, însă infractorii nu discriminează, căutând vulnerabilități în toate organizațiile, indiferent de dimensiunea acestora.