Blocul construit cu autorizație falsă în centrul Capitalei a fost demolat

Blocul construit cu autorizație falsă în centrul Capitalei a fost demolat

Blocul de 4 etaje, construit cu o autorizație falsă pe strada Puțul de Piatră nr. 5A, lângă o clădire monument istoric, a fost demolat de propietar.

Demolarea blocului a fost obținută în instanță de vecini, dosarul penal fiind comasat cu cel civil, potrivit Hotnews.

Arhitectul care a falsificat autorizația de construire a clădirii a fost condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare, dar momentan este dat în urmărire de Poliția Română. Acesta a primit un onorariu de 7.980 lei pentru a obține autorizația de construire și avizele pentru blocul în valoare de 3 milioane lei.

Dezvoltatorii blocului au aflat că autorizația este falsă după ce au fost începute lucrările. La acel moment blocul avea doar parterul, dar în aproximativ o lună au mai fost construite alte 4 etaje.

Decizia de demolare a blocului a fost dată de Curtea de Apel București pe 25 ianuarie 2022, atunci fiind condamnați și cel care a falsificat autorizația, dar și constructorul.

  „Admite acţiunea civilă exercitată de Asociaţia de Proprietari Puţul de Piatră nr. 5 şi obligă pe inculpații Rădulescu Ion, Iepure Sorin – Ion, Bratu Dan-Mihai, S.C. SAM DEVELOPMENT, INVESTMENT & CONSTRUCTIONS S.R.L., S.C. MC ARTHUR&ASSOCIATES S.R.L., Kapetanopoulos Konstantinos, Samaras Athanasios şi Ionescu Sabin – Gabriel, în solidar, să desfiinţeze în totalitate, într-un termen de 6 luni calculat de la data pronunțării prezentei decizii, construcţia situată în Bucureşti, str. Puţul de Piatră nr. 5A, edificată în mod nelegal, costurile desfiinţării urmând a fi suportate de inculpaţi în solidar”