Se deschide pasajul suprateran de la Domnești

Se deschide pasajul suprateran de la Domnești

Pasajul suprateran de la Domnești de pe centura Capitalei – unde lucrările au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje – va fi deschis la sfârșitul acestei săptămâni.

Pasajul de la Domnești este primul de tip giratoriu suspendat care va fi deschis pe centura Capitalei. Săptămâna trecută, pe lângă marcaje și semnalizare, s-au făcut și lucrările de iluminat, iar pentru prima dată pasajul a fost iluminat noaptea. Conform secretarului de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu, sistemul de iluminat public este dotat cu telegestiune, permițând astfel reglarea intensității luminii în funcție de trafic și lămpi LED, care vor consuma în total maximum 22 kWh.

Noul pasaj va ajuta câteva zeci de mii de persoane care s-au mutat în ultimii ani atât în Prelungirea Ghencea, cât şi în localităţile din jurul Capitalei, precum Domnești sau Clinceni. În plus, cei care vor circula pe Centura Capitalei nu vor mai avea de așteptat în intersecția cu Prelungirea Ghencea. În fine, șoferii care vin dinspre Domnești spre Capitală nu vor mai avea surpriza să prindă bariera pusă la intersecția cu linia ferată.

Reamintim că primele lucrări la pasajul de la Domnești au început în 2018 în baza unei autorizații de construire parțiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive.