Amenajarea insulei de pe Lacul Morii: cum arată proiectul câștigător

Amenajarea insulei de pe Lacul Morii: cum arată proiectul câștigător

Ciprian Ciucu, primar în Sectorul 6, a anunțat că a fost încheiat concursul internațional de soluții organizat în parteneriat cu Ordinul Arhitecților pentru amenajarea insulei de pe Lacul Morii și a zonei verzi din jur.

„Zona care urmează să fie amenajată are 16,6 hectare și pornește de la stăvilarul Ciurel și Parcul Crângași, continuă în paralel cu promenada deja amenajată (pe zona verde dintre dig și case), cuprinde Insula Îngerilor, merge mai departe pe partea de vest a lacului, până la canalul Dâmboviței.

Echipa de arhitecți și peisagiști din România și Belgia au propus în primul rând o unificare a promenadei Lacului Morii cu Parcul Crângași, astfel încât spațiul verde să devină un tot unitar”, a scris primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, pe pagina de Facebook.

Acesta spune că de-a lungul zonei de promenadă, care are o lungime de peste 2 km, va fi o amenajare liniară.

„Traseul pietonal care pornește de la Parcul Crângași până la Insula Îngerilor, în paralel cu promenada, va fi unul spectaculos, cu vegetație structurată pe 4 paliere de înălțime, facilități sportive, de relaxare și de petrecere a timpului liber.