Obtine un certificat de marcă înregistrat la OSIM

Obtine un certificat de marcă înregistrat la OSIM

Ați depus  un proiect pe Startup Nation sau pe Femeia Antreprenor in 2022? Daca da, în dosarul de pregătire ati depus o cerere pe proprie răspundere că veți obține până în momentul finațării un certificat de marcă înregistrat la OSIM? Fără acesta veți pierde finanțarea!!!

 

Ar fi important să știți că nu tot timpul când o cerere de marcă este depusă, se înregistrează la timp, sau, că poate fi respinsă la înregistrare ceea ce va avea ca și consecință pierderea finanțării.

 

Este important ca un specialist certificat în Proprietate Industrială să urmeze această procedură în locul dumneavoastră iar marca să se înregistreze cu success.

 

Pentru a se evita opoziții din partea altor mărci, agenția noastră efectuează o cercetare documentară a denumirii pe care doriți să o înregistrați, atât la nivel national, cât și la nivel european, asta pentru că o marcă europeană are valabilitate în toate cele 27 de state europene si poate oricând să facă opoziție unei mărci depuse la OSIM.

 

Totodată, înregistrarea unei mărci durează între 6 și 9 luni. Având în vedere că sunt multe firme care își vor depune cererea de înregistrare a mărcii la OSIM,  e recomandat să începeți acest demers cât mai repede. Exită riscul ca în următoarea perioadă o marcă să se înregistreze într-o perioadă mai mare de 9 luni.

Succes, inovare si creativitate!