Ziua pentru Protectia Sanatatii si a Mediului – 23 mai

Ziua pentru Protectia Sanatatii si a Mediului – 23 mai

Mentinerea sanatatii mediului inconjurator depinde de sanatatea noastra pe termen lung. Depinde de actiunile pe care le facem pentru a pastra resursele interioare si pe cele ale naturii cat mai curate. Avem nevoie de actiuni constiente, intentionate.

Sanatatea Mediului – „Nu e destul sa nu faci nici un rau, ci trebuie sa faci tot binele pe care-l poti face.” (Francois de Salignac de La Mothe-Fenelon)

Interconectarea noastra cu mediul se reflecta adesea in conectarea noastra cu propriul corp. Daca accesam produse cat mai naturale si petrecem mai mult timp in natura, vom avea un corp mai sanatos si o gandire mai clara.

muntii Ciucas

Proiecte precum„Ape curate asumate” si „Focus to green eco life”, sustinute de Aqua Carpatica, contribuie la o corecta informare. La cresterea gradului de constientizare a legaturilor nevazute dintre om, mediu si viata interioara.

Emotiile noastre pot fi din ce in ce mai curate cand ne ingrijim de sanatatea noastra (fizica, mentala, sufleteasca) si de mediul in care traim.

Ce poți face tu pentru protejarea mediului?

  1. Reciclează plasticul! Acest material are nevoie de 400 de ani pentru a se degrada.
  2. Strânge gunoiul din drumul tău!
  3. Folosește pungi reutilizabile! Cumpără-ți o pungă din material textil și poart-o cu tine ori de câte ori mergi la cumpărături.
  4. Reutilizează! Încearcă să reutilizezi cât mai multe produse și materiale, găsindu-le tot timpul alt scop.
  5. Încearcă să folosești cât mai puțină apă! Apa poate să devină o problemă pentru generațiile viitoare.
  6. Consumă local! O cantitate uriașa de poluare este generată de transportul bunurilor și a alimentelor de-a lungul întregului mapamond. Încearcă să consumi produse locale!
  7. Plantează un copac! Toate vietățile au nevoie de oxigen pentru a supraviețui.
  8. Mergi mai des cu bicicleta. Cei mai mulți dintre noi folosesc automobilele pe distanțe scurte, unde bicicleta poate face o treabă excelentă.
  9. Încearcă să foloseșți cât mai multă energie verde! Panourile solare, energia eoliana sau pompele de căldură reprezintă alternative excelente la energia poluantă pe care o consumăm astăzi.
  10. Vorbește și cu cei din jurul tău despre obiceiurile pe care le adopți! Cu cât sunt mai mulți oameni care adoptă aceste obiceiuri, cu atât mai bine.