Remus era celebrul traducător al cărui pseudonim era văzut la începutul sau finalul filmelor piratate, Avocatul 31.
Avocatul 31 a făcut pionierat în materie de subtitări. Datorită lui rămânii puteau să urmărească seriale noi, pe care canalele de televiziune nu le difuzau. Astfel, rețelele cu producții piratate erau singura resursă disponibilă publicului din România.
Remus se mândrea cu activitatea pe care o făcea din pură pasiune. Pe pagina sa de Facebook, acesta se descria ca un mare amator de filme pe care le traducea pentru o scară largă a publicului, fiind apreciat pentru acuratețea textelor sale.
„Am marea pasiune (nebunie, de fapt a depășit stadiul de pasiune) traducerea filmelor. Orice subtitrare în care vedeți Avocatul31 este tradusă de mine.
Nu sunt traducător profesionist, sunt avocat, însă fac asta de mult timp și cred că o fac destul de bine. Dețin site-ul www.subtitrari-noi.ro, cel mai bun site de subtitrări, evident”, scria bărbatul pe site-ul pe care îl deținea.
„Mi-am văzut traducerile la televizor. Le iau cei care sunt angajaţii televiziunilor şi le adaptează, apoi le semnează ei. Pe undeva îi înţeleg. Poate şi eu aş face la fel, dacă aş fi în locul lor; e mai simplu aşa. Mi-a spus cineva că a văzut filmul “Broken Flowers” la cinemateca “Eforie”; la final, apărea “Avocatul31”. Mi-au luat subtitrarea şi au uitat să scoată numele. Multe dintre traducerile făcute de noi apar pe alte site-uri semnate cu nume schimbat. Acum obişnuim să lăsăm semne sau greşeli intenţionate; un coleg a schimbat numele unei ţări, a spus “Coasta de Azur” în loc de “Coasta de Fildeş”. A doua zi, traducerea cu aceeaşi greşeală era şi pe un alt site, semnată diferit“, povestea Cătălin Remus, în 2010, într-un interviu acordat Jurnalul.ro